STUDIMI/ Pëse duhet të bëni seks para gjumit

STUDIMI/ Pëse duhet të bëni seks para gjumit

Seksi para se të flini, mund të jetë çelësi për një gjumë nate të mirë.

Një studim tregoi se njerëzit që bënin seks para gjumit, kishin më shumë gjasa të flinin pa ndërprerje. Dhe ata që arritën orgazmë gjatë seancave të tyre “të nxehta” nën çarçafë kishin të ngjarë të kishin një pushim edhe më të mirë.

Dr.Michele Lastella, një studiuese e gjumit në Universitetin Qendror Queensland, grumbulloi të dhëna nga 460 persona të cilët ishin të moshës ndërmjet 18 dhe 70 vjeç.

Studimi zbuloi se dy të tretat e pjesëmarrësve flinin më mirë pas seksit. Besohet se kjo ndodh sepse një reaksion kimik i quajtur oksitocin lëshohet gjatë seksit. Burimi: DailyStar