Si të merreni me këmbët me erë të keqe

Si të merreni me këmbët me erë të keqe

Të gjithëve u ndodhë të kemi këmbë me erë të keqe, dhe nuk është për t’u habitur sepse qëndrojmë kohë të gjatë në këmbët tona.

Ne i vendosim këmbët gjatë gjithë ditës në çorape, këpucë dhe ato duhet të mbajnë gjithë peshën tonë trupore për orë të tëra për lundrim, vrapim dhe kërcim.

Ekziston një nivel normal i këmbëve të djersitura, dhe më pas ka më shumë kushte kronike.

Disa njerëz do të kenë këmbë me erë të keqe, pavarësisht sa shpesh bëjnë dush, të ndryshojnë çorapët ose spërkatin këpucët me deodorant.

Për të kuptuar se si të mposhtim problemin e këmbëve me erë të keqe kronike, duhet të kuptojmë pse këmbët tona marrin më shumë nuhatje në radhë të parë.

Pse i kemi këmbët me erë të keqe?

Këmbët me erë të keqe, e njohur edhe si bromodoza, është jashtëzakonisht e zakonshme dhe zakonisht shkaktohet nga një ndërtim i djersës, gjë që rezulton me rritjen e baktereve në lëkurë.

Këto baktere shkaktojnë erë të keqe.

Infeksionet kërpudhore si këmba e atletit gjithashtu mund të çojnë në bromodozë.

Shkaku kryesor janë këmbët e djersitura të kombinuara me veshjen e këpucëve të njëjta çdo ditë.

Por adoleshentët dhe gratë shtatzëna kanë më shumë të ngjarë të marrin ato sepse ndryshimet hormonale i bëjnë ata të djersiten më shumë.

Ka më shumë të ngjarë të keni këmbë me erë të keqe nëse kaloni një pjesë të madhe të ditës tuaj në këmbë ose duke ecur, nëse këpucët janë shumë të ngushta, nëse jeni të stresuar, ose nëse keni një gjendje mjekësore që ju bën të djersiteni më shumë se zakonisht, si hiperhidroza.

Si të shpëtoni nga këmbët me erë të keqe?

Lajmi i mirë është se për shumicën e njerëzve, të heqësh qafe erën e këmbës është zakonisht mjaft e thjeshtë.

Sugjerimet kryesore janë: Lani këmbët me sapun anti-bakterial një herë në ditë. Sigurohuni që po i thani mirë këmbët pasi çdo herë t’i bëni dush ose t’i lani.

Mundohuni të mos vishni të njëjtat këpucë dy ditë rresht.

Nëse mundeni, përpiquni të lejoni që këpucët të thahen para se t’i përdorni përsëri.

Nëse punoni në një punë ku jeni shumë në këmbë, mbase blini dy palë të njëjtën këpucë, në mënyrë që të mund të alternoni.

Ndryshoni çorapët tuaj të paktën një herë në ditë, ose më shumë nëse është e nevojshme.

Ju gjithashtu mund të spërkatni deodorant në këmbë, i cili do të funksionojë në të njëjtën mënyrë siç bën për sqetullat tuaja për të provuar të parandaloni djersën e tepërt.