Si të keni muskuj të përsosur barku me vetëm një ushtrim (Video)

Si të keni muskuj të përsosur barku me vetëm një ushtrim (Video)

Po ju prezantojnë këtë ushtrim të përsosur, i cili do t’ju ndihmojë që të keni muskuj barku të definuar për të cilët keni ëndërruar gjatë.

Mari Winsor, themelues i studios “Winsor Pilates” shpjegon që ky ushtrim mund të ndihmojë përfundimisht që të zvogëloni shtresat yndyrore nga barku juaj dhe ky ushtrim gjithashtu do t’ju ndihmojë që të keni muskuj të definuar mirë të barkut, transmeton Telegrafi.

Mësoni se si ta bëni këtë ushtrim Criss-Cross:

– Shtrihuni në shpinë dhe qëndroni në atë pozitë disa minuta në mënyrë që të relaksoni muskujt e kurrizit

– Vendosni duart pas kokës

– Ngrini këmbët nën këndin prej 90 shkallësh

– Tërhiqeni këmbën e djathtë në drejtim të gjoksit duke e mbajtur këmbën e majtë drejt. Njëkohësisht, shtyni pjesën e sipërme të trupit në drejtim të këmbës së djathtë. Dora juaj e majtë dhe këmba e djathtë duhet të preken

– Bëni 3 sete prej nga 10 përsëritjeve me pauzë prej 30 sekondash midis seteve.

 

Për fillestarët: Përsëriteni ushtrimin e pestë në të gjitha anët. Për instruksione të hollësishme shikoni videon e shkurtër dhe filloni ushtrimet. Do të keni muskuj të mrekullueshëm barku!