Shkencëtarët konstatojnë: Edhe një element ndihmon në lu.ftën kundër coronavirusit

Shkencëtarët konstatojnë: Edhe një element ndihmon në lu.ftën kundër coronavirusit

Ju lutemi na ndihmoni qe te mirmbajme faqen vetem duke shtyypur mbi (Foton ose Videon) qe shfaqet me poshte . Faleminderit per mirkuptimin ↓↓

Shkencëtarët nga SHBA-ja kanë arritur deri te zbulimi që edhe një element do të mund të ndihmojë dukshëm në lu.ftën kundër coronavirusit

Fjala është substanca e jodit, e cila më së shumti gjendet në alga, në kripën e kuzhinës dhe në peshq të detit.

Hulumtuesi kryesor i kompanisë SAIC, dr. Gary Warren, në punën e tij të botuar në publikimin Researchgate, ka shpjeguar se si dozat e rekomanduara maksimale ditore të jodit çojnë deri në vd.ekjen e qelizave të infektuara me coronavirus.

Sipas, Warrenit kjo njëherësh edhe pengon përhapjen e virusit, trasnmeton Telegrafi.

Marrja e rekomanduar ditore e jodit është nga 1,5 deri 2,4 mg për person, ndërkaq sasia sillet nga pesha trupore.

Warren ka theksuar që, sa më shumë që njerëzit të marrin sasinë e lartë të jodit, edhe mundësia e bartjes së coronavirusit do të mund të bjerë dukshëm. Vetvetiu, edhe vd.ekshmëria do të zvogëlohej.

Ndryshe, është interesante që disa shtete (si p.sh. Vietnami, Tajlanda apo Filipinet) tashmë kanë filluar të përdorin jodin në mënyrë që të mbrojnë edhe më shumë punëtorët mjekësorë, të cilët lu.ftojnë kundër coronavirusit.

Natyrisht, kjo është vetëm shtesë pajisjeve të obligueshme mbrojtëse, përkatësisht maskave, dorezave dhe skafandrave etj.