Sërbët  Hedhin mjet shp ërthyes në oborrin e Ambasadës së Shqipërisë

Sërbët Hedhin mjet shp ërthyes në oborrin e Ambasadës së Shqipërisë

Një grup protestuesish në Beograd kanë hedhur një bo mb ë tymuese në oborrin e Ambasadës së Republikës së Shqipërisë në kryeqytetin serb mbrëmjen e së mërkures, kanë thënë burime nga Qeveria e Shqipërisë për Paparaci.com.

Akti është motivuar nga ngjarjet ten sionuese të paradites së sotme në veri të Kosovës, ku Policia e Kosovës u përplas me banorët lokal serbë të cilët kundërshtonin një ope racion po icor kundër ko ntra bandës së mallrave.

Në kryeqendrën e Serbisë, qindra veta u mblodhën në një prote stë para Parlamentit të Serbisë kundër veprimeve të Po licisë së Kosovës në pjesën veriore të ter ritor it.

Prej aty, protesta e organizuar mbi motive solidarizuese, mori kahje tjetër.

Një grup prej rreth 30 protes tuesish vazhduan rrugën nga Parlamenti serb në drejtim të lokacionit ku ndodhet ndërtesa e Ambasadës së Shqipërisë në Beograd, i ka thënë mediumit një burim i mirëinformuar.

Protestuesit kanë hedhur një mjet shpë rthyes brenda oborrit të ambasadës.

“Një grup prej 25-30 persona kanë shkuar drejt Ambasadës [së Shqipërisë] dhe kanë hedhur një b om bë tymu ese në oborrin e Ambasadës”, ka thënë një burim i mediumit Paparaci.com brenda qeverisë shqiptare.