Nenad Rashiq: Qeveria Hoti do të jetë e dobët dhe afatshkurtër

Nenad Rashiq: Qeveria Hoti do të jetë e dobët dhe afatshkurtër

Ish-këshilltari i kryeministrit në detyrë, Nenad Rashiq, ka thënë se është ndjerë i suprizuar me vendimin e djeshëm të Gjykatës Kushtetuese të Republikës së Kosovës përmes të cilit i jepet drita e gjelbër dekretit të presidentit Hashim Thaçi për nominimin e Avdullah Hotit për kryeministër të ri të Kosovës.

“Më duhet të them që jam i suprizuar”, ka thënë Rashiq, duke shtuar se pas këtij vendimi do të dëmtohet rëndë autoriteti i Gjykatës Kushtetuese.

Rashiq ka treguar se pritjet e tij kanë qenë që vendimi të jetë në favor të Lëvizjes Vetëvendosje.

Më tej ai ka thënë se qeveria që do ta drejtojë Avdullah Hoti do të jetë shumë e dobët dhe afatshkurtër.

Ish-këshilltari i Kurtit ka thënë se pas këtij vendimi janë dy rrugë, rezistenca pasive apo pranimi i një vendimi të tillë duke shprehur pakënaqësi të mëdha dhe rezistenca aktive që sipas tij mund të manifestohet në mënyra të ndryshme.

Kurti kishte marrë vendim për shkarkimin e Nenad Rashiqit nga pozita e këshilltari të tij dhe nga ajo e drejtorit për çështjen e komuniteteve pas aktakuzës së ngritur ndaj tij për aktivitetin e ushtruar në Komitetin Qeveritar për Privatizim.