Ndodh ajo qe nuk e priste askush, Merkel i kërkon Vuçiqit t’a njohë Kosoven, E tërë Serbia në..

Ndodh ajo qe nuk e priste askush, Merkel i kërkon Vuçiqit t’a njohë Kosoven, E tërë Serbia në..

Kancelarja gjermane Merkel pas takimit të sotëm me presidentin e Serbisë Aleksandar Vuçiq, ka shpresuar për progres në fazën e re të dialogut Kosove Serbi.Ajo në një konferencë për media në Beograd deklaroi se Kosova nuk do të zhduket nga agjenda dhe se disa çështje zgjidhen në fund procesit.

Disa çështje do të zgjidhen në fund të procesit. Jo të gjitha vendet e BE -së e kanë njohur pavarësinë e Kosovës. Unë jam për një qasje pragmatike. Kjo çështje nuk do të zhduket, duhet të zgjidhet.Por unë jam për një rrugë ku të gjitha e tjera zgjidhen së pari. Shpresoj se do të kemi përparim të ri në procesin rreth Kosovës, u shpreh kancelarja gjermane duke iu referuar njohjes së pavarësisë së Kosovës nga Serbia, ditorja.