NASA: Një trup qiellor është nisur me shpejtësi marramëndëse drejt Tokës, nesër do të…

NASA: Një trup qiellor është nisur me shpejtësi marramëndëse drejt Tokës, nesër do të…

Një asteroid “i rrezikshëm” po vjen drejt Tokës me shpejtësi 45.000 mph dhe pritet të na arrijë nesër, konfirmoi NASA.

Shkëmbi i hapësirës, ​​i quajtur 3200 Phaethon, është i gjatë tre milje dhe pritet të na kalojë shumë afër.

Ai është i treti më i madh i këtij lloji në rekord që kalon pranë planetit tonë dhe do të jetë mjaft afër për t’u studiuar në detaje nga NASA.

Asteroidi do të jetë rreth 6.4 milion kilometra larg planetit tone, 27 herë distanca midis Tokës dhe Hënës.

Astronomët thanë se me sa duket ky asteroid ishte shumë më i madh, por qasjet e shumta të tij ndaj Diellit e kanë shkaktërruar në copa më të vogla.

Herën tjetër që ai do të fluturojë afër Tokës do të jetë në vitin 2093. Në ato vite parashikohet të jetë shumë më afër Tokës.

Këto shkëmbinj hapësinorë janë rreth gjysma e madhësisë së asteroidit që shfarosi dinosaurët, por megjithatë do të shkaktonte dëmtime shkatërruese nëse do të godiste drejtpërdrejt Tokën.