Me maska, doreza e distancë sociale, nis puna e trafikut urban

Me maska, doreza e distancë sociale, nis puna e trafikut urban

Ka nisur sot faza e dytë e masave lehtësuese, përveç që është rritur lëvizja e lirë e qytetarëve, nga 4 orë në ditë, me mundësi daljeje 2 orë paradite dhe 2 pasdite, kjo në bazë të numrit të parafundit të letërnjoftimit.

Ndërsa edhe një sërë biznesesh tashmë janë rihapur.

Edhe trafiku urban e ndërurban nisi sot punë, por me masa.

Udhëtarët ashtu si edhe punëtorët e trafikut urban, duhet të jenë të pajisur me maska e doreza, e mbi 20 pasagjerë nuk lejohen, ku janë vendos edhe shiritat për të mbajtur distancën sociale.

E, jo të gjithë kanë të drejtë të udhëtojnë, vetëm ata që kanë leje specifike të punës nga institucionet gjegjëse.

Indeksonline sjellë disa imazhe nga autobusi urban Prishtinë – Fushë Kosovë, ndërsa shohim se në ditën e parë, qytetarët po respektojnë masat nga Ministria e Shëndetësisë.