Kush është Sulltani më i pasur i ditëve tona/ I fiksuar pas grave, njeriu që qeveris me dorë të hekurt, ka 9000 makina dhe një avion prej ari, jeton i zhytyr në luks, fiton 150 dollarë në sekondë

Kush është Sulltani më i pasur i ditëve tona/ I fiksuar pas grave, njeriu që qeveris me dorë të hekurt, ka 9000 makina dhe një avion prej ari, jeton i zhytyr në luks, fiton 150 dollarë në sekondë

Ju lutemi na ndihmoni qe te mirmbajme faqen vetem duke shtyypur mbi (Foton ose Videon) qe shfaqet me poshte . Faleminderit per mirkuptimin ↓↓

Me pasuri personale prej rreth prej 28 miliard dollarësh, Sulltani i Bruneit pas udhëheqësit të Tajlandës është monarku i dytë më i pasur në botë. Por këto ditë, ai mund të fitonte vetëm titullin e më të “çm endurit” në botë.

Hassanal Bolkiah këtë vit solli një nga ligjet më të as hpra, sipas të cilit hajdutët do të ndëshkohen me pr erje të dua rve, ndërkohë që anëtarët e komunitetit LGBT do të vr iten me gurë dhe e gjithë kjo sipas ligjit të ri të Sheriatit. Ky veprim ka nxitur publikun ndërkombëtar që të reagojë në mënyrë të a shpër.

Por kush është sundimtari kontravers i Bruneit?

Pasuria e sulltanit rritet për rreth 150 dollarë në sekondë, nga prodhimi i naftës, shkruan portali australian “News”. Brunei ka 415,000 banorë dhe qeveria siguron arsim falas, kujdes shëndetësor, pensione dhe hua me interes të ulët për të blerë shtëpi dhe makina. Nafta është burimi i gjithë pasurisë së vendit. Revista Forbes e ka renditur atë në vendin e pestë në mesin e vendeve më të pasura. Në këtë shtet alkooli është i ndaluar dhe nuk ka jetë të natës apo ndonjë ngjarje kulturore. Ndërsa Sulltani Hassanal Bolkiah dhe vëllezërit e tij Jefri dhe Muhamedi i përmbahen ligjit Islam, të gjithë ata që kundërshtojnë Kur’anin dhe ligjet që ai sapo ka imponuar do të dë nohen.

Jeta reale ska ndaloze e vëllezërve doli në dritë në vitin 2001, kur Jeffrey u detyrua të shiste pronën personale në ankand, pasi ai kishte përdorur thesarin e shtetit. Ai shpenzoi mesatarisht 747,000 dollarë në baza ditore për 10 vjet. 17 miliardë dollarë i harxhoi vetëm për dhuratat e miqve. Vëllai i tretë, Mohamed, pretendonte se është për çmuar nga lakmia e vëllezërve të tij. Por kur Sulltani i dha atij detyrën e rikthimit të ekonomisë që ai dhe Yefri kishin shkatë rruar, ai futi në xhep më shumë se 2 miliard dollarë dhe u shkarkua menjëherë