Kjo është puna më e mirë në Gjermani – rroga minimale arrinë mbi 3,000 euro

532C6672 CD5E 445D 9DA6 5C92790D0441

Një nga profesionet më të kërkuara në Gjermani është shofer autobusi. Pothuajse gjithmonë ka vende pune për këtë profesion.

Vlerësohet se deri në vitin 2030 do të ketë një mungesë prej 87,000 shoferësh të kategorisë D në Gjermani. Paga minimale për këtë punë është nga 3000 deri në 3500 euro.

Një shofer i ri TikTok ndau historinë e tij. Ai tregon se shoferët marrin vizë për të hyrë më shpejt në vend sepse i përkasin një fuqie punëtore të kualifikuar. Shumë nga Ballkani janë shoferë në Gjermani.

“Përmes një miku mësova për një kompani private që drejton transportin urban dhe fillova të punoj pa trajnim. Megjithatë, është shumë punë, më saktë, punon gjashtë ditë, pushon një ditë. Pas një viti mësova se një kompani qeveritare ka një ditë të hapur. Bisedova pak me ta dhe të nesërmen më thirrën të shkoja për një intervistë pune dhe më pranuan”, tregon ai.