Këto janë 5 gjërat që duhet t’i ndërroni më shpesh në tualet

Këto janë 5 gjërat që duhet t’i ndërroni më shpesh në tualet

Tualeti është një nga vendet ku kalojmë shumë kohë çdo ditë dhe është e domosdoshme që ta mbajmë pastër për të mos vënë në rrezik shëndetin tonë.

Bakteret mund t’i marrim edhe nga furça e dhëmbëve, peshqiri apo nga kabina e dushit. Ja 5 gjërat që duhet të zëvendësohen në një afat të caktuar në banjën tuaj.

1. Furçat e dhëmbëve

Furça e dhëmbëve është thelbësore për të ruajtur higjienën tuaj orale dhe, për të qenë efektive, duhet të zëvendësohet çdo tre-katër muaj.

Për të kuptuar se kur vjen koha për ta ndryshuar, mjafton të shikoni furçat, nëse humbasin formën natyrale dhe fuqinë e tyre, ka ardhur koha për t’i hedhur ato.

2. Peshqirët

Peshqirët duhet të ndërrohen çdo dy-tre ditë, pasi ato janë vendi ideal për përhapjen e mikrobeve dhe baktereve. Për të mos vënë në rrezik shëndetin tuaj gjithmonë duhet t’i mbani peshqirët e pastër.

3. Sfungjerët

Edhe në sfungjerët  e banjës, bakteret arrijnë të shumëfishohen pasi ato janë gjithmonë të lagësht. Është e nevojshme që ato të ndryshohen çdo 3 javë kur bëhet fjalë për ato natyralë, ndërsa ato sintetik mund të përdoren edhe 10 ditë më shumë.

4. Kabina e dushit

Mendimi se kabina e dushit lahet, ndërkohë që bëjmë dush është i gabuar. Çdo herë që laheni, ajo mbushet me baktere dhe myk. Prandaj është e këshillueshme që ta lani atë një herë në javë dhe ta ndryshoni një herë në vit.

5. Rrugica  e banjës

Natyrisht, edhe rrugica e banjës është vendi ideal për përhapjen bakteriale sepse edhe pas përdorimit mbetet e lagur për orë të tëra. Por sa herë duhet ndryshuar? Një herë në javë.