I dha fund grevës së urisë pas 16 vjetësh

I dha fund grevës së urisë pas 16 vjetësh

Indiania Irom Sharmila i dha fund grevës së urisë pas 16 vjetësh, njofton “Sky News”.

Irom Sharmila, e njohur si “Zonja e çeliktë e Manipurit” e nisi grevën për shkak të një ligji kontrovers që i jepte fuqi të madhe ushtrisë së Indisë.

Pasi ajo kishte refuzuar ushqimin dhe ujin gjithë kohën, ajo mbeti e gjallë duke e detyruar të marrë ushqim përmes një gypthi që ia vendosën në hundë.

Grevën e nisi në nëntor të vitit 2000, kur pa vra.sjen e një grupi civilësh.

Ata i vranë forcat parlamentare.

Ligji kundër të cilit po luftonte ajo ua bënte të mundur forcave të sigurisë që të arrestojnë civilë pa urdhër arresti dhe që të përdorin gjithë forcën e mundshme në shtetin e Indisë, Manipur.

Shiko Fotot: