Eksperti gjerman jep lajmin me te mire te mundshem per Koronavirusin. Tregon per valen e dyte. Ja detajet

Eksperti gjerman jep lajmin me te mire te mundshem per Koronavirusin. Tregon per valen e dyte. Ja detajet

Ekspertët më të mirë gjermanë deklarojnë se izo limi ishte një gabim. Ata theksojnë se nuk ka rre. zik për një valë .Shteti gjer,man ka ndërmarrë shumë masa lehtësuese sa i përket gjendjes së pand emisë.

Ndërkohë vend raportohet çdo ditë për të prekur dhe persona qe shuhen nga jeta dhe dëmet në ekonomi nuk janë të pakta. Tani pyetje që lind është: “A duhej një mbyllje e tillë?”

Ndërkohë vend raportohet çdo ditë për të prekur dhe persona qe shuhen nga jeta dhe dëmet në ekonomi nuk janë të pakta. Tani pyetje që lind është: “A duhej një mbyllje e tillë?”

Për këtë pyetje ka bërë një artikull së fundmi media gj ermane “Bi,ld”, ku ekspertët shprehen se izo limi ishte një gabim i madh. Klaus-Di eter Zas trow, 70 vjeç, nga Instituti i Higjienës në Be,rlin shprehet se mbrojtja e gojës dhe hundës e mbyll burimin më të rëndësishëm të inf. eksionit dhe kështu mbron jo vetëm palët e treta, por edhe vetë bartësin.

“Nëse e zbatojmë në mënyrë korrekte dhe të vazhdueshme këtë, nuk ka asnjë rrez. ik. Nuk ka asnjë rrez. ik nga një valë e dytë . Ajo është vetëm fantazi.”, shprehet ai. Por, ai kërkon që të zbatohen rregullat për masat e higjienës dhe të mbahen maskat.

Ndërsa, Patric ia Riekel thotë se Gjer mania duhej të kishte ndjekur modelin suedez. “Unë jam në favor të rrugës suedeze, me rekomandime për të ruajtur distancën”, tha ajo.

Profesori Stefan Hom burg, drejtor i Institu tit për Finan,cat Publike në Universitetin e Hanov erit është më specifik. Ai thotë se ky izo. lim ishte gabim .

“Për shkak se dëmet shtohen çdo ditë, izo limi duhet hequr menjëherë. Askujt nuk i duhen stadiumet bosh dhe restorantet gjysmë të mbushur”., shprehet ai.

Sakaq, profesori i të drejtës ligjore, Hans-Jue,rgen Papier thotë se masat shkuan shumë larg dhe se ato duheshin diskutuar në mënyrë të gjerë në parlament dhe publik.

“Duhej balancuar mbrojtja e jetës dhe shëndetit me mbrojtjen e të drejtave dhe statusin kushtetues nga ana tjetër”, thotë ai. Por një deklaratë që nuk pritej ka bërë profesori Kla.us Pue.schel, do u jemi shume mirenjohes te na ndihmonit te mirmbajme faqen vetem duke shtypur(mbi foton ose mbi videon) qe ndodhet me poshte . Faleminderit per mirkuptimin SHQIPE./bild.de