“Dielli do të lindë nga Perëndimi”, NASA jep lajmin që do të “ndryshojë historinë”

“Dielli do të lindë nga Perëndimi”, NASA jep lajmin që do të “ndryshojë historinë”

Shumë media te njohura botërore kanë njoftuar ditën e sotme se nuk e është e largët dita kur Dielli do të lindë nga Perëndimi dhe jo nga Lindja.

Duke cituar burimeve brenda NASA-s, “Daily Mail” apo “Huffington Post” raportojnë se planetin tonë e pret një ndryshim i madh.

NASA dhe Agjencia Kozmike Evropa që do të pësojë poli magnetik i Tokës.

Revista amerikane ”Live Science” thekson se poli magnetik nuk është aq i fuqishëm sa ka qenë në të kaluarën dhe është dobësuar për dhjetë herë më shumë, dhe se ky dobësim ka marrë përmasa më të mëdha këto gjashtë muajt e fundit.

Për pasojë do Dielli do të lindë nga ana Perëndimore.

Faktin e hidhur të ndryshimit që ka pësuar poli magnetik e ka konfirmuar edhe Agjencia Kozmike Evropiane, e cila po ashtu ka vërtetuar se kjo do të thotë se Dielli do të lindë nga Perëndimi.

Siç dihet lindja e Diellit nga Perëndimi është përmendur edhe në Kuran, dhe është cilësuar si Dita e “Kijametit”.

Ky fakt ka bërë që shumë teoricienë të paralajmërojnë se fundi i botës nuk është larg.