TeCH

helmeta 56623 696x392 1

Prodhohet helmeta që mund të lexojë mendjen

Shkencëtarët kanë krijuar modelin e parë të inteligjencës artificiale (AI) që mund të “lexojë mendjet”, domethënë të shndërrojë valët e trurit në tekst dhe ta quajë atë DeWave. Kjo teknologji funksionon duke përdorur një helmetë me sensorë që zbulojnë aktivitetin elektronik specifik të trurit dhe më pas e shndërrojnë atë në fjalë. Shkencëtarët nga Universiteti …