A mund COVID-19 të shtyjë fillimin e sezonit të ri në Serie A?

A mund COVID-19 të shtyjë fillimin e sezonit të ri në Serie A?

Ju lutemi na ndihmoni qe te mirmbajme faqen vetem duke shtyypur mbi (Foton ose Videon) qe shfaqet me poshte . Faleminderit per mirkuptimin ↓↓

Ekzistojnë shqetësime të vërteta se sezoni 2020/21 i Serie A mund të vonohet pasi klube të shumta kanë lajmëruar lojtarë dhe anëtar të stafit të tyre të infektuar me COVID-19.

Sezoni i ri i Serie A do të fillojë më 19 shtator, kështu që trajnimet para-sezonale të disa klubeve tashmë kanë filluar ose janë fillojnë gjatë ditëve të ardhshme.

Kjo do të thotë, sipas protokollit, që të gjithë lojtarët dhe stafi janë duke kryer teste gjaku dhe shtupe për të identifikuar praninë e Coronavirusit.

Me lehtësimin e masave të bllokimit, lojtarët që shkonin me pushime dhe për këtë arsye duke qenë jashtë ‘flluskës’ së krijuar për ta pas rifillimit të Serie A në qershor, do të kishte raste pozitive më shumë që shfaqen.

Sidoqoftë, shtrirja e përhapjes ka qenë befasuese, me raste të regjistruara në Romë, Napoli, Sassuolo, Torino, Benevento, Cagliari, Fiorentina, SPAL dhe Brescia.

Trajneri i Bolognas, Sinisa Mihajlovic, i cili është në një grup me rrezikshmëri të lartë pas luftimit të leukemisë vitin e kaluar, gjithashtu ka testuar pozitiv.

Më 22 gusht, për herë të parë që nga 12 maji, janë regjistruar mbi 1.000 raste të reja pozitive me coronavirus në Itali.

Lajmi pozitiv nga ajo rritje është se duket se është një virus i dobësuar, sepse kishte vetëm pesë pranime të reja në spital, pesë të mbetur të kujdesit intensiv dhe kishte tre vdekje.

Që nga fillimi i pandemisë në Itali më 20 shkurt, ka pasur 35.430 vdekje, me 258.136 raste pozitive. Aktualisht ekzistojnë 17,503 raste pozitive në gadishull, një rritje prej 825 gjatë 24 orëve.

Të gjitha rastet pozitive deri më tani në Serie A dhe B kanë qenë gjithashtu asimptomatike, që do të thotë se ata po mbartin virusin, por duke mos vuajtur aspak efektet për momentin.

Kjo mund të jetë edhe arsyeja pse virusi po përhapet përsëri kaq shpejt, pasi shumë janë bartës pa e kuptuar atë.