Connect with us

Shqipëria ‘pushtohet’ nga i nxehti ekstrem, ekspertët paralajmërojnë qytetarët: Shmangni lëvizjet në këto orare, ja masat që duhen ndjekur

Lajmi Fundit

Shqipëria ‘pushtohet’ nga i nxehti ekstrem, ekspertët paralajmërojnë qytetarët: Shmangni lëvizjet në këto orare, ja masat që duhen ndjekur

I nxehti “ekstrem” ka prekur thuajse të gjithë Evropën, me Shqipërinë që s’mund të bënte përjashtim.

Të gjitha parashikimet dhe të dhënat e sinoptikanëve sugjerojnë temperatura deri në 43 gradë celsius, çka e bën edhe më të vështirë lëvizjen për qytetarët, sidomos për grupmoshat e riskuara.

Mjekja pranë ISHP, Gentiana Qirjako tha se qytetarët në përgjithësi, por të moshuarit e fëmijët në veçanti të shmangin lëvizjet e panevojshme në oraret e pikut dhe nëse duhet të dalin, të mbajnë me vete ujë dhe mjete mbrojtëse nga dielli.

Një masë për të parandaluar të nxehtin sipas mjekes është freskimi i ambienteve të shtëpisë dhe aplikimi i dushit disa herë në ditë.

Për të moshuarit mjekët sugjeruan që të mos vërshojnë në plazhe në temperatura të larta, pasi kontakti me ujin mund të bëhet shumë i rrezikshëm, e në disa raste mund të dërgojë deri në fatalitet.

Continue Reading
You may also like...

More in Lajmi Fundit

Most Popular

Recent News

To Top