Connect with us

Ambasadorja greke në Serbi: Qëndrimi i Athinës për njohjen e Kosovës mbetet i pandryshuar

Lajmi Fundit

Ambasadorja greke në Serbi: Qëndrimi i Athinës për njohjen e Kosovës mbetet i pandryshuar

Ambasadorja greke në Beograd, Maria Levanti është shprehur se qëndrimi i tyre për çështjen e Kosovës dhe Metohisë mbetet i pandryshuar dhe se Athina do të vazhdojë të mbështesë fuqishëm Serbinë në rrugën e saj evropiane.

Duke komentuar raportimet në media se Greqia mund ta njohë Kosovën, Levanti tha se kjo nuk është e vërtetë dhe kujtoi se kjo është konfirmuar në nivelin më të lartë gjatë vizitës së fundit të Presidentes greke Katerina Sakelaropoulou në Serbi.

Levanti theksoi se Greqia e konsideron Serbinë si një faktor me rëndësi strategjike për stabilitetin dhe sigurinë në rajon dhe se, në këtë këndvështrim, Athina ka qenë gjithmonë një mbështetëse e fortë dhe e zëshme e Integrimi i Serbisë në BE, duke besuar se është vendi i saj natyror.

Ambasadorja njoftoi gjithashtu se Greqia planifikon të ndërtojë katër terminale të reja për gazin e lëngshëm natyror (LNG), të cilat do të ndikojnë ndjeshëm në sigurinë energjetike të Evropës Juglindore, si dhe të Evropës në tërësi.

Continue Reading
You may also like...

More in Lajmi Fundit

To Top