Connect with us

Në këto vende ndalohet vdekja

Lajmi Fundit

Në këto vende ndalohet vdekja

Na është thënë gjithmonë se vdekja është e pashmangshme, por ekzistojnë disa vende që e ndalojnë një person të vdesë. Po, e lexuat mirë. Dëgjuar për herë të parë në shekullin e 5-të para Krishtit, në ishullin grek të Delos, vdekja ose lindja ishte e ndaluar për arsye fetare.

Itsukushima, Japoni
Ishulli Itsukushima në Japoni konsiderohet i shenjtë sipas Shintoizmit dhe banorët janë të përkushtuar për të ruajtur pastërtinë e ishullit duke u siguruar që askush të mos vdesë në të. Kufizimi është në fuqi që nga viti 1878, duke i ndaluar njerëzit të lindin ose të vdesin në ishull

Sellia, Itali
Vetëm 537 njerëz jetojnë tani në Sellia dhe shumica janë mbi 65 vjeç. Në vitet 1960, popullsia ishte trefishi i këtij numri. Kryetari i bashkisë, i shqetësuar për shuarjen e qytetit, dekretoi se të gjithë njerëzit janë ‘të ndaluar të sëmuren brenda bashkisë’ dhe se ‘vdekja është e ndaluar’

Lanjaron, Spanjë
4000 banorëve të fshatit Andaluzian të Lanjaronit u është ndaluar gjithashtu të vdesin. Ligji ishte më shumë një përgjigje ndaj kundërshtarëve që kërkonin një zgjidhje të shpejtë për problemin e mungesës së hapësirës së varrimit. Ligji mbetet në fuqi derisa qeveria të sigurojë tokë dhe para për fshatarët për të ndërtuar një varrezë

Longyearbyen, Norvegji
Qyteti i ngrirë i Longyearbyen në Ishujt Svalbard të Norvegjisë ka një arsye krejtësisht të ndryshme për të ndaluar vdekjet në zonë. Trupat atje nuk dekompozohen kurrë. Njerëzit që janë të sëmurë rëndë ose që do të vdesin dërgohen në pjesë të ndryshme të Norvegjisë

Continue Reading
You may also like...

More in Lajmi Fundit

To Top