Connect with us

40 vite karrierë, pasuria që Berlusconi u trashëgoi 5 fëmijëve të tij

Lajmi Fundit

40 vite karrierë, pasuria që Berlusconi u trashëgoi 5 fëmijëve të tij

Silvio Berlusconi është ndarë sot nga jeta dhe tani ka nisur loja e vazhdimësisë së perandorisë që “Kalorësi” ka ndërtuar në mbi 40 vjet aktivitet.

Kalimi i stafetës do të jetë reagimi i nxehtë i titujve të galaktikës Fininvest në bursë. Spekulimet ishin bërë ndjeshëm në ditët pas shtrimit në kujdesin intensiv në prill, në San Raffaele në Milano, për pneumoni të rëndë. Sidomos në Mfe, ish Mediaset, aksionet e të cilit kishin shpërthyer që ditën e shtrimit në spital.

Ajo që do të ndodhë tani është e vështirë të parashikohet, por sigurisht që skenari mund vetëm të përsëritet, duke synuar veprimet e grupit televiziv që përfaqësojnë simbolikisht të kaluarën, të tashmen dhe të ardhmen e familjes Berlusconi. Por perandoria e Silvios nuk është vetëm ish Mediaset

Në zemër të perandorisë është padyshim Fininvest, kompania holding financiare familjare e cila historikisht drejton tre asete të mëdha të listuara. Ne do t’i quajmë ato tre Ms, d.m.th. Mediaset (tani Mfe, mediaforeurope); Mediolanum dhe Mondadori.

Fininvest zotëron pak aksione nën 50% në Mfe; ka 53.3% të kapitalit të Mondadori dhe zotëron 30.12% të Mediolanum, kompania e menaxhimit të aseteve, referente e së cilës ka qenë gjithmonë familja Doris, me të cilën Berlusconi hodhi hapat e tij të parë si një aksioner i rëndësishëm që nga vitet 1980 kur filloi bumi i fondeve të përbashkëta.

Aksionet e Fininvest të tre kompanive të listuara tani në treg kapin vlerën e 2.8 miliardë eurove. Pasuri të tjera janë dhe Monza, biznese kolaterale dhe prona të paluajtshme.

Continue Reading
You may also like...

More in Lajmi Fundit

To Top