Connect with us

​Personat LGBTQI+ kërkojnë të drejta të barabarta: Në Kuvend çfarë s’thanë për ne

Lajmi Fundit

​Personat LGBTQI+ kërkojnë të drejta të barabarta: Në Kuvend çfarë s’thanë për ne

Personat LGBTQI+ kanë kërkuar të drejta të barabarta sikurse të gjithë qytetarët e tjerë në Kosovë, duke përmendur edhe kalimin e Kodit Civil në Parlament. Këto kërkesa u artikuluan në ceremoninë e hapjes zyrtare të Javës së Krenarisë që u mbajt në ndërtesën qeveritare.

Presidentja Vjosa Osmani deklaroi se kjo kohë është periudha më e mirë për të adresuar të gjitha sfidat që ballafaqohen personat LGBTQI+.

Në fjalën e tij, kryeministri Albin Kurti deklaroi se dashuria ka qenë forcë fuqizuese dhe bashkuese edhe në ngjarje më të rëndësishëm të popullit të Kosovës, duke shtuar se në zemrën e popullit është respekti për të gjithë individët pa dallim përkatësie seksuale.

Më i ashpër e i drejtpërdrejt në fjalën e tij ishte drejtori ekzekutiv i Qendrës për Liri dhe Barazi, Blert Morina, që tha se shteti duhet të punojë më shumë për të siguruar të drejta për të barabarta për të gjithë qytetarët e Republikës.

Duke kujtuar debatin për Kodin Civil, i cili nuk ka kaluar në Kuvendin e Kosovës, Morina deklaroi se janë fyer nga deputetë që e kundërshtojnë kodin.

Ambasadori i Shteteve të Bashkuara të Amerikës (SHBA), Jeff Hovenier, i cili mori pjesë në cermeoni, deklaroi se inkurajojnë Kosovën që të vazhdojë përpjekjet për të siguruar mbrojtje ligjore, mbrojtje shoqërore për të gjitha grupet e nënpërfaqësuara, përfshirë komunitetin LGBTQI+.

Java e Krenarisë në Kosovë do të shënohet me aktivitete të shumta.

Continue Reading
You may also like...

More in Lajmi Fundit

To Top