Connect with us

Shkollat e larta në Izrael do të ofrojnë lëndën “përgatitje për martesë”

Lajmi Fundit

Shkollat e larta në Izrael do të ofrojnë lëndën “përgatitje për martesë”

Ju duket e çuditshme!

Klasat që synojnë përgatitjen e studentëve për martesë duhet të ofrohen në shkollat e larta fetare në Izrael, si pjesë e një nisme të re të qeverisë, me potencialin për këshilltarët të veprojnë si organizues martesash ndërmjet nxënësve, shkruan The Independent.

Ministria e Arsimit e vendit sugjeroi futjen e projektit në shkollat djemve dhe vajzave, me mësuesit e trajnuar që do t’u japin nxënësve deri në 60 orë të “përgatitjes për martesë” dhe këshilla në lidhje me mënyrat për të gjetur një bashkëshort të ardhshëm.

Planet duket se sugjerojnë se ka një komunitet në rritje të “beqarëve dhe beqareve” në mesin e të rinjve në Izrael, çështje të cilën Ministria dhe shkollat fetare duan ta zgjidhin.

Mësuesit shkollorë ishin të shpejtë për të kritikuar propozimet, duke thënë se institucionet nuk duhet të jenë të përfshira në ndërmjetësimin e martesave dhe duke nxitur nevojën për arsim formale mbi “seksualitetin e shëndetshëm”, sipas Haaretz.

Deri tani, ministria ka refuzuar të tregojë sa do të kushtojë programi për tu zbatuar, por drejtori i arsimit fetar, Dr. Avraham Lifshitz, tha se nevojitet një qasje e re në mësimdhënien e çështjeve martesore në shkolla.

“Sepse njerëzit e vetëm janë pjesë e pakthyeshme dhe të dashur për ne, ka një nevojë të madhe për të nisur një ndërmarrje të re dhe unike”, shkroi ai në një letër ku parashikohen planet, duke konfirmuar se projekti do të fillojë gjatë vitit shkollor aktual.

“Shkollat e mesme duhet të ftojnë këshilltarë për të ndihmuar nxënësit në procesin e rëndësishëm të zgjedhjes së një bashkëshorti.”

Continue Reading
You may also like...

More in Lajmi Fundit

To Top