Connect with us

Statovci për veriun: Nuk është zmbrapsje e Qeverisë, por ndërkombëtarët po duan paqe

Lajmi Fundit

Statovci për veriun: Nuk është zmbrapsje e Qeverisë, por ndërkombëtarët po duan paqe

Deputetja e Vetëvendosjes, Jeta Statovci, ka diskutuar për presionin e ndërkombëtarëve në Kosovë, në lidhje me situatën e tensionuar në veri të vendit pas trazirave të fundit në këto komuna.

Ajo ka vënë në dukje se ndërkombëtarët po përpjekin të ruajnë paqen dhe të parandalojnë një konflikt të ri pas atij në Ukrainë.

Statovci tha se vendimi për të mbajtur zgjedhje të reja në veri nuk duhet konsideruar si një pasmarrje e Qeverisë, por si një përpjekje për të adresuar situatën e tensionuar.

“Aktualisht, në kontekstin diplomatik dhe ndërkombëtar, është thelbësore të ruhet paqja, qetësia dhe stabiliteti. Këto kërkesa janë pjesë e vëmendjes ndërkombëtare, ushtarake dhe financiare të fokusuar te Rusia dhe Ukraina. Prandaj, ata kërkojnë që rajoni të jetë sa më i qetë dhe i stabilizuar, për të shmangur shpërthimet e reja të konflikteve,” u shpreh ajo në emisionin “Prime Time”.

Statovci gjithashtu shprehu mendimin se diplomacia ndërkombëtare po ka tendencë të ndërhyjë në raportet midis Serbisë dhe Rusisë, por kjo nuk duhet bërë duke i shkaktuar dëme Kosovës ose duke e drejtuar gishtin drejt saj.

“Në këto rrethana, unë mendoj se nuk duhet të lejohet asgjë që të ndërhyjë në marrëdhëniet tona aleate. Kosova është një histori suksesi, ndoshta më e madhja nga SHBA-ja, në aspektin diplomatik, financiar dhe politik. Po shohim se diplomacia ka tendencë të ndërhyjë edhe në raportet midis Rusisë dhe Serbisë, por kjo nuk duhet të përdoret si justifikim për të dëmtuar Kosovën. Kosova duhet të vlerësohet si një histori suksesi, dhe jo të ndikohet apo të përdoret për të influencuar marrëdhëniet midis Serbisë dhe Rusisë,” theksoi ajo.

Continue Reading
You may also like...

More in Lajmi Fundit

To Top